Varkenshaasmedaillons met paddenstoelensaus

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenshaas
  • 300 gram snijbonen
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 250 gram paddenstoelen
  • 300 gram kookroom
  • Roomboter en melk
  • Sherry en sojasaus

Ochtend:

  • Snijd de varkenshaas in 3 mooie medaillons p.p. en bak goudbruin in wat olie
  • Laat ze niet gaar worden, zet in de koeling als ze afgekoeld zijn
  • Schil de snijbonen met een dunschiller vanaf de zijkant, dus tot dunne sliertjes
  • Breng zout water eerst aan de kook, gaar de bonen kort en spoel direct ijskoud
  • Kook de aardappels gaar en stamp of knijp tot puree
  • Maak er een lekkere puree van met zout, boter en hete melk
  • Snijd de paddenstoelen, breng aan de kook met wat sherry en een druppel sojasaus
  • Laat inkoken, voeg de room toe en laat weer inkoken tot sausdikte. Dek de pan goed af

Avond:

  • Laat het vlees op temperatuur komen, zet circa 10 minuten in de oven op 100 °C
  • Warm de bonen op in het kookwater
  • Zet de pan saus weer op het vuur
  • Warm de puree op in de magnetron
  • Doe de puree op warme borden, met daarop de bonen en medaillons
  • Serveer de saus eromheen of apart

Wijn-spijs: Domaine Saint-Jacques Rully La Fosse Premier Cru Blanc

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2011
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.