Creme van gepofte peen met komijn

Ingrediënten:

  • 2 bossen peen
  • 0,8 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel Ras-el-Hanout (Marokkaanse winkel)
  • 40 gram zonnebloemolie
  • 1,5 theelepel komijnzaadjes
  • Sherry-azijn

Crumble:

  • 100 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 40 gram boter
  • 1 theelepel gehakte komijnzaadjes
  • Zout

Ochtend

  • Schil de peen en pof 45 minuten afgedekt met aluminiumfolie op 190 °C
  • Blender samen met de bouillon, zeef en maak op smaak met zout, azijn en Ras-el- Hanout
  • Meng alle ingrediënten voor de crumble samen tot grote kruimels en bak 30 minuten op 160 °C
  • Meng de olie en komijn

Net voor het eten

  • Warm de soep op en serveer in warme borden met de komijncrumble er los bij
  • Besprenkel met iets azijn en de komijnolie
Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Voorjaar 2012
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.