Verfijnde wijnen uit Sardinië
Gabbas wijnen

Verfijnde wijnen uit Sardinië zijn het handelsmerk van Gabbas. Giuseppe Gabbas is met een jaarproductie van maar 70.000 flessen, afkomstig van twintig hectaren wijngaard, een kleine Sardijnse wijnproducent. Echter noemt de Italiaanse wijngids Gambero Rosso hem desondanks 'un grande viticoltore' die behoort bij de beste cannonau-makers van het eiland. Giuseppe Gabbas vindt het belangrijk de Sardijnse wijnmaaktraditie te volgen, waarbij de druivenschillen lang in het sap weken. Dat maakt zijn wijnen zowel elegant als vol, aards en stevig.

Ontdek zelf deze mooie Sardijnse wijnen en laat u verrassen.

Gabbas Cannonau di Sardegna Dule 2016

Helderrood van geur, aromatisch van geur met kruiden, rijp rood fruit en een lichte toets van specerijen en eikenhout. De smaak zet soepel en rond in en ontwikkelt zich geurig en met een evenwichtige, zachte afdronk. Heerlijk bij verfijnde vleesschotels of kruidige worstjes.

Perswijn
2015
Perswijn: 4,5 sterren

Fijne ontwikkeling, pruimen, kruiden, zoethout, rijp, goede grip, drop, lang
WineLife
2014
WineLife: 2 sterren

Hij komt van Sardinië, waar Grenache de naam cannonau draagt. Prachtwijn waarin je de ontwikkeling van 6 jaar rijping proeft aan zijn zachte, ronde mondgevoel en tonen van ingemaakte aardbei.

23,00

Vanaf 12 flessen 21,08 per fles

De cannonau druif

De Cannonau is de meest karakteristieke rode wijn van het eiland Sardinië. Het meest aannemelijk is dat deze druif door de Spanjaarden in de 15e eeuw naar Sardinië is gebracht. Volgens DNA onderzoeken is de Cannonau verwant aan de Spaanse Garnacha druif, ook wel bekend als Grenache, in Frankrijk. De Cannonau druif vindt je over het gehele eiland Sardinië, maar de mooiste Cannonau wijnen komen uit het gebied rondom het stadje Nuoro, centraal/oost Sardinië, waar ook de wijngaarden van Giuseppe Gabbas gesitueerd zijn. De grondsoort is in dit gebied granietachtig met veel zuren en rijk aan kalium. In de wintermaanden is het er zeer koud en regenachtig. De zomers zijn droog en warm. In het najaar zijn de verschillen tussen dag- en nachttemperaturen zeer groot. 

De Vermentino druif

Dé witte wijn van Sardinië wordt gemaakt van de vermentinodruif. De bij toeristen meest bekende is die van de noordelijk gelegen herkomstbenaming Gallura. Maar ook daarbuiten zijn ware pareltjes te vinden, als de wijngaarden maar koel liggen. Dat kan aan zee met de altijd verkoelende wind, of in het binnenland hoger in de heuvels.

Dat laatste geldt voor de wijngaarden van Giuseppe Gabbas, die op 240 tot 350 meter boven zeeniveau liggen. Ondanks de warme dagen koelt het hier ’s nachts sterk af. Een belangrijke voorwaarde voor het behoud van mooie aroma’s en frisse zuren.

Giuseppe houdt de vinificatie klassiek, met een vergisting en korte rijping in roestvrijstalen tanks. Het levert deze bijzonder mooie, pure en verfijnde Vermentino op met een verleidelijk bloemige geur, aantrekkelijke sappigheid en een mooie droge smaak. Een prachtige, gastronomische witte wijn die bovendien heel goed kan rijpen in de fles.

Wijnspijs bij de Vermentino en Cannonau di Sardegna

De Vermentino di Sardegna smaakt heerlijk bij zeevis maar is ook fantastisch bij "cassola", een maaltijdsoep van diverse zeevissoorten. De Cannonau di Sardegna Lillové is een ideale begeleider van gegrild lamsvlees en charcuterie. voor uw mooiste stuk rood vlees of wild reserveert u de meer geconcentreerdere Cannonau di Sardegna Dule.

Bestel uw Gabbas wijn nu via Wijnhuis Alexander, www.uwwijnspecialist.nl

Bij www.uwwijnspecialist.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Bij Wijnhuis Alexander vind u de lekkerste Gabbas wijnen. Deze bestel je eenvoudig online in onze webshop. Ben je op zoek naar een andere Italiaanse wijn? Ook die vind u bij ons! Wij hebben een ruimte selectie aan rode-, witte- en rose wijnen uit Italië.

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50,- 
  • Veilig betalen via iDEAL
Even geduld a.u.b.