Vignerons de la Colline Éternelle - de nieuwe naam van de voormalige Cave Vézelay - is een kleine coöperatie, opgericht in 1989 en gevestigd in een dorp dicht bij het Franse stadje Vézelay, beroemd om zijn eeuwenoude basiliek. De twaalf leden van deze coöperatie bewerken samen 37 hectare wijngaard, voornamelijk beplant met chardonnay.
De in 1997 gecreëerde appellation Vézelay ligt vrij noordelijk, tussen Chablis en Beaune in. De wijnbouw is hier al heel oud, met wortels in de Romeinse tijd. Met de komst van een benedictijner klooster in de vroege middeleeuwen breidde de wijnbouw zich snel uit en in de late middeleeuwen kregen Parijse handelaren de wijn uit Vézelay haast niet aangesleept. Het wijngebied bleef uitdijen, tot eind negentiende eeuw de druifluis abrupt een einde maakte aan het succes. De honderden hectare wijngaarden verdwenen. Pas in 1973 werden er opnieuw wijnstokken geplant in Vézelay.
De leden van Vignerons de la Colline Éternelle werken met respect voor de natuur en oogsten hun druiven grotendeels met de hand, zodat ze meteen de beste kunnen selecteren. De eerste jaren kregen ze bij het wijn maken bovendien hulp van Bernard Ravenau, een gerenommeerd wijnmaker uit Chablis. Hij leerde ze dat de kwaliteit van hun wijn in de wijngaard bepaald werd. Die les is goed opgepakt: de wijnen van deze sympathieke coöperatie zijn fris, vol en levendig.