Een echte voorvechter van behoud van typiciteit is ongetwijfeld Beaujolaisproducent Jean-Paul Brun. Als een van de pioniers in de streek besloot hij niet te chaptaliseren (suiker toevoegen aan de druivenmost voor meer alcohol in de wijn) en alleen natuurlijke gisten te gebruiken.
Zijn wijnen zijn dan ook authentiek van smaak, wars van moderne gistgeuren. Een kwaliteit en stijl zoals vroeger werd gemaakt. Niet voor niets zorgde deze werkwijze er in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw voor dat Beaujolais in Frankrijk dé favoriete brasseriewijn werd.
De L'Ancien is het paradepaardje van Brun. Hij maakt deze fraaie wijn van druiven van zijn oudste wijnstokken. De grote elegantie en verleidelijkheid steken scherp af tegen naar banaan en perendrups geurende 'fabriekswijnen’.
Brun’s ambachtelijke wijnen zetten serieuze sommeliers ertoe aan Beaujolais weer op hun wijnkaart te zetten. Deze elegante, fijn geurende rode wijn past uitstekend in de huidige trend naar lichte en puur natuurlijke smaken.
Inhoud: