De Pencarrow Sauvignon komt uit de kelder van Palliser Estate, een van de uitstekende domeinen van Nieuw-Zeeland. Wijnmaker Guy MacMaster gebruikt eersteklas druiven uit biologisch bewerkte wijngaarden. Ze produceren een ronde en verleidelijke witte wijn, uiteraard in de kenmerkende, spatzuivere en expressieve stijl van dit relatief jonge en hypermoderne wijnland.
De wijngaarden liggen in Martinborough, het zuidelijkste wijngebied op het Noordereiland. Door de ligging is het hier net even wat warmer dan in het bekende Marlborough dat op het Zuidereiland ligt. Dat proef je terug in de wijnen. Zo ook in de Pencarrow, die rijp en intens van smaak is. De topwijnen van Palliser rijpen op de gistcellen (‘sur lie’) met een regelmatige bâtonnage (het rondroeren van de wijn en gist).
Voor de Pencarrow Sauvignon past Guy MacMaster deze techniek ook toe, maar beperkt hij de duur tot 3 maanden. Hierdoor krijgt de wijn een lekkere sappige smaak, terwijl de prachtige geurintensiteit behouden blijft. Een aanwinst in ons assortiment!
Inhoud: