Rondom de stadjes Castel di Lama en Offida in de Italiaanse Marken liggen de goed onderhouden en hooggelegen biologische wijngaarden van Tenuta de Angelis. Hier telen Alighiero en Quinto Fausti onder meer de pecorinodruif, een voor de Marken inheems ras.
De druiven worden zo koel mogelijk - vroeg in de ochtend - geplukt en geperst, waarna de gisting snel volgt. Dit is van groot belang voor het behoud van fruitige aroma's. Het resultaat is een moderne, zuivere en krachtig smakende wijn met veel originaliteit.
De geur is vol en fruitig, de smaak heerlijk fris. In 2011 werd Offida beloond met de toekenning van de hoogste kwaliteitscategorie in Italië, de DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).
Een bijzondere bekroning voor de inspanningen van de wijnmakers in deze aantrekkelijke, voor het grote publiek nog verborgen, wijnregio. Een uitstekende begeleider van smaakvolle gerechten met vis of vitello tonnato.
Inhoud: