Wijnkist met Domaine du Bon Remède Ventoux La Grange Delay

(Ga over de afbeelding om in te zoomen)


15,40 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

15,40 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket
 

Frédéric en Lucile Delay maken op een ambachtelijke manier een prachtige rode wijn van druiven uit de beste wijngaarden. Ook dit kleine familiebedrijf versterkt onze stelling dat, kwalitatief gezien, kleinschalige productie het doorgaans wint van grootschaligheid.

La Grange Delay wordt gemaakt van 70% grenache en 30% syrah, aangeplant op een heuvelop gelegen perceel in het dorpje Mazan, vlak bij de Mont Ventoux. De wijnstokken bij Mazan zijn gemiddeld ruim vijfenveertig jaar oud en hebben een laag rendement van vijfendertig hectoliter per hectare.

Uitzicht Mont Ventoux

Ideaal voor een topwijn: na een zachte kneuzing vergisten en weken de druiven bijna vijf weken lang, gevolgd door een korte rijping in kleine eikenhouten fusten. Het resultaat is een krachtige, geconcentreerde en kruidige rode wijn met een goed bewaarpotentieel.

Kortom, een spectaculaire kwaliteitswijn uit de zuidelijke Rhône met nu al een indrukwekkende palmares. La Grange Delay kan gemakkelijk tot zeven jaar na de oogst verder rijpen, maar is nu al heerlijk bij lams- of rundvlees van de grill of zomaar buiten de maaltijd om.

Inhoud:

Er zijn geen beoordelingen voor dit product,
Geef als eerste een beoordeling
Lekkere wijn recepten
  Recept downloaden

Lamscarré met ansjovis-rozemarijnsaus

Hoofdgerecht vier personen

Ingrediënten

  • 2 stuks lamscarré
  • 50 ml olijfolie
  • 8 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl kappertjes, uitgelekt en grof gehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 glas rode wijn
  • 2 eetl boter, koud in blokjes
  • 300 g aardappelen in de schil, gebakken
  • 300 g worteltjes, gekookt

Bereiding

  1. Bestrooi de lamscarrés met zout en peper en bak ze aan alle kanten bruin in een eetlepel olijfolie. Haal ze uit de pan en zet ze gedurende 15 minuten in een oven van 160 graden.
  2. Doe in dezelfde pan de rest van de olijfolie. Bak hierin op laag vuur de ansjovis en knoflook tot de knoflook zacht is maar niet bruin. Voeg dan de kappertjes, de tijm, laurier en rozemarijn toe. Laat een paar minuten sudderen.
  3. Voeg dan de rode wijn toe, zet het vuur hoog en kook in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de lamscarré in koteletten en verdeel ze over de borden.
  5. Haal de saus van het vuur en giet door een zeef. Roer met een vork de koude boter door de saus, waardoor deze iets gaat binden en verdeel de saus over het vlees
  6. Serveer met de gebakken aardappelen en de worteltjes.
Bronvermelding: Foodteam
Even geduld a.u.b.