Colheita is een Portugese term voor ‘oogstjaar’. Hij wordt met name gebruikt voor portwijnen uit één oogstjaar die pas na een heel lange houtrijping gebotteld worden. De voorgeschreven minimale rijpingsduur op vat bedraagt zeven jaar, maar in de praktijk kan het tientallen jaren duren voor de wijn gebotteld wordt. Dit type port is complex en gerijpt, met geur- en smaaknuances die variëren van gedroogd fruit en cederhout tot karamel, koffie en noten. Een wijn om even voor te gaan zitten; schenk hem bij oude kaas, bittere chocola of noten. Omdat colheita op vaten rijpt – en dus met invloed van zuurstof – kun je een geopende fles colheita vrij lang bewaren zonder dat de smaak achteruitgaat.
Deze Colheita uit 2000 is een Port van een enkele oogst en minimaal 7 jaar gerijpt in eikenhouten vaten.Het heeft een amber kleur met rood tinten en heeft aroma's van caramel en zoete kruiden.
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.
Deze Colheita Port heeft een geweldig karakter en krachtige aroma's. De complexe en delicate geur wordt gedomineerd door noten, honing en tonen van hout. Een goede structuur en een mooie balans maken dit een tot heerlijke Port.
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.